Szegedi Csillag Biztos Jövőért Alapítvány

BM: a tiszthelyettesek és a zászlósok két év alatt havi 24 ezer t kapnak


A tárca azért adott ki közleményt, mert – mint írták – a politikai pártok és egyes sajtóorgánumok az érintettek kiegészítő juttatásáról félreérthető állításokat terjesztenek.

A Belügyminisztérium (BM) irányítása alá tartozó szervek tiszthelyettesi és zászlósi állományának kiegészítő juttatása két év alatt havi 24 ezer forinttal nő – közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Közölték, a valóság az, hogy a tiszthelyettesi és zászlósi állomány számára a 2012-ben adott 14 ezer forint mellé további 10 ezer, tehát összesen 24 ezer forint kiegészítő juttatást biztosít a kormány.

Azt írták, az Országgyűléshez ilyen tartalmú módosító javaslatot nyújtottak be, és azt a kormány támogatja. Hozzátették: a kiegészítő juttatást a törvény módosítása után minden jogosult feltétel nélkül megkapja.

Orbán Viktor miniszterelnök január 28-án jelentette be, hogy 29 ezer tiszthelyettes kap március 1-jétől – az év elejéig visszamenőleg – havi tízezer forint bérkiegészítést.


Szerző: Forrás: MTI

Forrás: hirado.hu  

Kategória: Kiemelt hírek


Hozzászólás (1)

Trackback URL | Hozzászólások RSS hírcsatorna

  1. X Y szerint:

    Ehhez csak annyit szólnék hozzá, hogy a 14 ezer forint az bérkompenzáció volt hogy ne legyen kevesebb a fizetés a szuperbruttó megszüntetése miatt! Tehát csak 10 ezerrel ,,emelte” a fizetést!

Mi a véleményed ?
Ha szeretnél egy avatart a hozzászólásodhoz, akkor kattints ide: Gravatar.