Szegedi Csillag Biztos Jövőért Alapítvány

Fidesz: a rendvédelmi dolgozók is a napokban kapják meg emelt bérüket


A szociális, valamint gyermekvédelmi és gyermekjóléti területen dolgozók mellett a rendvédelmi alkalmazottak és a honvédek is ezekben a napokban kapják kézhez bérkiegészítésüket, havi tízezer forint pluszpénz jár nekik januárig visszamenőleg – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kocsis Máté kifejtette: ezzel 29 ezer tiszthelyettes fizetése emelkedik, többségük rendőr és katasztrófavédelmi dolgozó, a titkosszolgálatok és egyéb rendvédelmi szervek munkatársaira is vonatkozik az illetménykiegészítés.

Emellett a honvédségnél 12 ezer 600 embert érint a bérfejlesztés: 7300-at az altiszti, 5300-at pedig a legénységi állományból. Előbbieknél ez átlagosan 5,1, utóbbiaknál pedig 7,2 százalékos növekedés a tavaly decemberi átlagilletményekhez viszonyítva.

A fizetéskiegészítéseket mindaddig folytatja a kormány, amíg teljes körűen életbe nem lép az új életpályamodell, vagyis “nem egy folyamat végén, hanem az elején tart” a kabinet, amelynek határozott célja a további bérfejlesztés – közölte a kommunikációs igazgató, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, aki az elmúlt évtized egyik legnagyobb béremelési programjának nevezte a mostanit.

Hozzátette azt is, hogy mindezzel reális jövőképet festenek a rendvédelmi és honvédségi dolgozók elé, miszerint “érdemes a haza szolgálatába szegődni”.

“A Gyurcsány-koalíció korszakával ellentétben nem csak reménytelen és hamis ígéretekkel bombázzák” őket, a mostani kormány ugyanis bebizonyította, hogy képes megteremteni a bérkiegészítés pénzügyi feltételeit – mondta Kocsis Máté.
Végül megjegyezte, hogy ez a kabinet fizette ki 2011-ben a tűzoltóknak jogosan járó hétmilliárd forintos túlórapénzt is, amire a szocialista kormányok nem voltak képesek, nem voltak hajlandóak.


Szerző: Forrás: MTI

Forrás: hirado.hu  

Kategória: Kiemelt hírek


Mi a véleményed ?
Ha szeretnél egy avatart a hozzászólásodhoz, akkor kattints ide: Gravatar.