Szegedi Csillag Biztos Jövőért Alapítvány

Megmozdult a panaszunk tárgyalása Strasbourgban


A szolgálati nyugdíjak eltörlése – és járandósággá alakítása – valamint összegének csökkentése miatt egyesületünk mintegy 3 ezer fős strasbourgi perkeresetével összefüggően a perközösségünket képviselő ügyvédi iroda írásbeli tájékoztatást kapott Strasbourgból, arról, hogy a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság az úgynevezett „pilot eljárás” keretében két tagunk („a” és „b” névkezdőbetűs tagjaink közül A. Gábor /katona – EÜ alkalmatlanság miatt helyezték szolgálati nyugállományba és B. László / rendőr- átszervezés okán helyezték szolgálati nyugállományba) bajtársaink keresetével kapcsolatosan hivatalos angol nyelvű átiratot/megkeresést intézett a magyar kormányhoz a kereset tárgyalása okán. Az angol nyelvű iratot és annak magyarra történő fordítását a közeljövőben az egyesületi tagjaink privát e-mail elérhetőségeikre megküldjük.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a strasbourgi Bíróságon a panaszunk vizsgálata hivatalosan is megkezdődött, s olyan szintre érkezett, mely során a Bíróság a magyar államot bevonta a tárgyalásba.  Természetesen az eljárás ezen és későbbi fázisában a magyar államnak lehetősége adott a békés úton történő megegyezésre a pert indított és keresettel élő megkárosított /volt/ szolgálati nyugdíjasokkal.

A következőkben kizárólag angol nyelven folytatódik a nevezettek keresetével – így az egyesületünk perközösségével összefüggő – jogi eljárás, a jogi képviselőnk /ügyvédi iroda/ közreműködésével és segítségével.


Kategória: Kiemelt hírekSzolgálati nyugdíj


Címkék:

Hozzászólás (1)

Trackback URL | Hozzászólások RSS hírcsatorna

  1. csussz szerint:

    Üdv.

    Örülök, hogy végre történik valami. Az aktív állomány visszamenőlegesen szerzett és utána ezektől megfosztott jogairól esetleg valami hír? Gondolok ezalatt elsősorban a szolgálati nyugdíjra!

Mi a véleményed ?
Ha szeretnél egy avatart a hozzászólásodhoz, akkor kattints ide: Gravatar.