Szegedi Csillag Biztos Jövőért Alapítvány

Mégsem lesz béremelés a közszférában


Kacsának minősítette Orbán Viktor, hogy további béremelések várhatóak a közszférában. Pedig a Magyar Nemzet kedden azt írta, hogy a múlt szombati kormányülésen döntés született: 2014-től három lépésben emelik a közalkalmazottak bérét.

A kormányfő tegnap a Kossuth Rádióban úgy fogalmazott, a tanárok szeptemberi béremelésén túl a kormány jelenleg nem tud kötelezettséget vállalni a közszféra más dolgozóinak fizetésemelésére. “Semmilyen kötelezettséget nem tudunk és nem tudok vállalni most a pedagógus-életpálya bevezetésén túl” – közölte Orbán. Az Európai Uniónak közelmúltban benyújtott konvergencia-programban a kormány valóban azt vállalta, hogy 2016-ig csak a pedagógusok bérét emelik majd a közszférában.

Mint megírtuk, egyelőre a pedagógusok béremelésének költségvetési forrásán túl annak pontos mértéke és ütemezése sem ismert. Egyelőre annyit tudni, hogy szeptembertől a korábban ígért pedagógusbér-emelésnek mintegy 50 százalékát biztosítják, azonban Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a közelmúltban arról beszélt, hogy csak a kormány jövő szerdai ülésén fog kiderülni, pontosan kik, mennyit és mikor kapnak majd fizetésemelést a közoktatásban.


Kategória: Kiemelt hírek


Mi a véleményed ?
Ha szeretnél egy avatart a hozzászólásodhoz, akkor kattints ide: Gravatar.