Szegedi Csillag Biztos Jövőért Alapítvány

Nyolcezer belügyi dolgozó nyaralhat családjával


Nyolcezer belügyi dolgozó nyaralhat családjával az Erzsébet-programban hétfőn meghirdetett pályázat keretében különböző állami üdülőkben – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hanganyag: »tovább

Kontrát Károly azt hangoztatta, munkatársaik – köztük a rendőrök, valamint a katasztrófavédelemben és a büntetés-végrehajtásban dolgozók – megbecsülését akarják kifejezni a 400 millió forintos keretösszegű pályázattal. Elmondta, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány »pályázatára« július 6-áig lehet jelentkezni, az eredményről pedig legkésőbb július 13-áig kapnak értesítést.

A belügyi dolgozók és családjuk állami tulajdonú üdülőkben, köztük volt megyei önkormányzati nyaralókban pihenhetnek; ezek listája és a pályázati adatlap a www.erzsebetprogram.hu oldalon érhető el.

A pályázati önrész – amelyet különböző szempontok alapján a munkáltató akár át is vállalhat – 14 évesnél idősebb családtagok esetében 10 ezer, 3-14 év közötti gyerekeknél 5 ezer forint, a 3 évesnél fiatalabbak számára pedig a nyaralás ingyenes.

A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek azok, akinek havi illetményük nem haladja meg a bruttó 300 ezer forintot, valamint a gyermeküket egyedül nevelők, továbbá a két gyereknél többet nevelő belügyi dolgozók, valamint azok, akik kiemelkedő munkateljesítményt nyújtanak.

A kiosztott tájékoztató anyag szerint az elbírálás automatikus, vagyis aki megfelel a feltételeknek, az “sikeres pályázóvá válik a keretösszeg kimerüléséig”.

A nyertes pályázók jövő nyár végéig élhetnek a lehetőséggel, amely a gyakorlatban 4-7 éjszakás üdülést jelent.

Hanganyag: Szabó Gergő

Kategória: Kiemelt hírek


Mi a véleményed ?
Ha szeretnél egy avatart a hozzászólásodhoz, akkor kattints ide: Gravatar.