Szegedi Csillag Biztos Jövőért Alapítvány

Összefoglaló a Strasbourgban indított perünkről


Tisztelt nyugdíjas (szolgálati járandóságos) kollégák!

 fbvszosz_k

Így év vége felé egy rövid összefoglaló a Strasbourgban indított perünkről időrendben az elejétől:

 

 

2011. december 02.     Együtt fordul az Alkotmánybírósághoz hat fegyveres és rendvédelmi szakszervezet és a Magyar Helsinki Bizottság a szolgálati nyugdíj megvonása miatt.

                                    Lásd.: http://www.fbvszosz.hu/a-szolgalati-nyugdij-nem-konyoradomany.html

 

2012. január 01.           Hatályba lépett a szolgálati nyugdíjat szolgálati járandósággá alakító törvény.

 

2012. január 05.           Az Emberi Jogok Európai Bírósága a sok beérkező egyéni perkérelem miatt pertársaságok alakítását kérte.

Az FBVSZOSZ megkezdte a nyugdíjas tagoktól a per indításához szükséges anyagok begyűjtését.

                                    Lásd.: http://www.fbvszosz.hu/szolgalati-nyugdij.html

 

2012. január 16.           Válaszlevél az Emberi Jogok Európai Bíróságának

Lásd.: http://www.fbvszosz.hu/wp-content/uploads/2012/01/v%C3%A1laszlev%C3%A9l-European-Court-of-Human-Rights.pdf

 

2012. február 10.         A Magyar Helsinki Bizottság elvállalta több rendvédelmi szakszervezet felkérésére a nyugdíjasok ügyének védelmét.

Lásd.: http://www.fbvszosz.hu/a-helsinki-bizottsag-blog-bejegyzese-a-szolgalati-nyugdijakrol.html

 

2012. február 15.         Panasz az Alkotmánybírósághoz, a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvény több rendelkezése alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére.

 

2013. március 21.         Egy kis kitérő Európai Parlament Petíciós Bizottságához, akik nem telesen illetékesek, de egy próbát megér.

Lásd.: http://www.fbvszosz.hu/nyugdijugy-rossz-hir-tizezreknek-de-vallani-kell-a-magyar-kormanynak.html

 

2013 június 07.             A Strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság az úgynevezett „pilot eljárás” keretében két nyugdíjas (szolgálat járandóságos) tag ügyét elkezdte vizsgálni. Egyiküket EÜ alkalmatlanság, másikukat átszervezés okán helyeztek szolgálati nyugállományba

A bíróság a tagok keresetével kapcsolatosan hivatalos angol nyelvű átiratot/megkeresést intézett a magyar kormányhoz a kereset tárgyalása okán. Melyre a magyar kormánynak 2013 szeptember 20-ig volt válaszadási határideje.

 

2013. szeptember 11.   A Magyar Kormány válaszolt a strasbourgi bírósági beadványra.

Lásd.: http://www.fbvszosz.hu/a-magyar-kormany-valaszolt-a-strasbourgi-birosagi-beadvanyunkra-2.html

Szerintünk ennek nagy része a legkevésbé sem fedi a valóságot, de érdemes elolvasni.

 

2013 szeptember 25.    Az Alkotmánybíróság több hónapos hosszú huzavona és elnapolások után állást foglalt a nyugdíj ügyünkben. Mely azt az eredményt hozta ami várható volt. Rész sikert. Bár nem adtak helyt a keresetünknek a nyugdíj szolgálati járandósággá alakításáról.

De az Alkotmánybíróság ugyanakkor alaptörvény-ellenesnek ítélte és megsemmisítette azt a szabályt, amelynek értelmében a szolgálati járandóság folyósítását a Knymt. hatálybalépését megelőzően elkövetett súlyosabb bűncselekmények miatt is szüneteltetni kell. A testület megállapította: a jogállamiság elvébe ütközik, hogy a szolgálati járandóság jogosultja a bűncselekmény elkövetése idején nem lehetett teljes körűen tisztában tette jogkövetkezményeivel.

Lásd.: http://www.fbvszosz.hu/elutasitotta-az-ab-a-korkedvezmenyes-szolgalati-nyugdijjal-kapcsolatos-beadvanyokat.html

 

Itt tarunk jelenleg.         Várjuk a további Srtasbourgi fejleményeket, hogy a kormány válaszát a nyugdíjasokat védő szervezetek kielemezzék és a bíróság előtt lesöpörjék, mert valljuk be kevés dolog van benne ami megállná a helyét, nem beszélve a sok ellentmondásról.

 

Amennyiben bármi érdemi változás történik tájékoztatást küldünk.

 

Addig is minden tagunknak

 

Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Kíván az FBVSZOSZ


Kategória: Kiemelt hírekSzolgálati nyugdíj

Cimkék:

Hozzászólás (2)

Trackback URL | Hozzászólások RSS hírcsatorna

 1. id Kiss László szerint:

  Kedves ismeretlen! Hát abból nem bizony NEM LEHET MEGÉLNI kérelem-de a duplájából sem – de megteheted – kérheted a nyomtatványon :
  KÉRELEM – ADATLAP NYUGELLÁTÁS MÉLTÁNYOSSÁGI ALAPON TÖRTÉNŐ EMELÉSÉHEZ

  Ugy gondolom egyenkőre – mivel nem ismerem az ügyed – az én ügyem már 2003-óta megy és nem látom a végét – de sokat kiharcoltam és teszem továbbra is – harcolni kell – semmit nem szabd elhinni – mert mellette tudni is kell

  szer- e- tettel!

  id. Kiss László
  ui: Ha érdekel mit hiszek de tudok is – lehet többet tudnék segíteni ügyed ismeretében – keress meg az -mail címemen ktbektbe@gmail.com

 2. Török Vilmos Imre szerint:

  2001 szeptember 01-el kértem a nyugdíjazásomat annak ellenére,hogy szerettem a rendőri munkát annak ellenére hogy mindig magasabbak voltak az elvárások.de az már képtelenség volt,hogy két Kmb terület azaz 5.község az egész Somlóhegy mellett még Devecser városba is járőrszolgálatot kellet teljesíteni.Mivel és lakok Devecserhez legközelebb így a többi kolégához viszonyítva engem osztottak be többször.Más híreszteléssel ellentétben 50-éves korig a kiszámított nyugdíj 50% át kaptam ami 29592-Ft volt,na ebből éljen meg valaki.

Mi a véleményed ?
Ha szeretnél egy avatart a hozzászólásodhoz, akkor kattints ide: Gravatar.