Szegedi Csillag Biztos Jövőért Alapítvány

Új teljesítményértékelési rendszert vezet be a közigazgatás


Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium:

Bemutatták a közszféra új, egységesített teljesítményértékelő rendszerét. A közigazgatásban zajló teljesítményértékelés megújítása a Magyary Program által meghirdetett közszolgálati életpálya egyik kiemelt eleme, mely most „elemelkedik az íróasztaltól” – áll a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleményében, melyet a hrportal.hu ismertetett.

Az új struktúra segíti a vezetők munkáját, a hátteret biztosító informatikai rendszer csökkenti a bürokratikus terheket, biztosítja a vezetők megfelelő tájékoztatását, ugyanakkor számítanak az informatikai támogatást használók visszajelzéseire is – mondta a rendszerről Dr. Biró Marcell, a KIM közigazgatási államtitkára.

Dr. Csonka Ernő, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal elnöke beszédében kifejtette: Az állam számára kiemelt jelentőségűek az olyan kezdeményezések, melyek a személyzetfejlesztést szolgálják. Ismertette: az értékeltek száma 175.000 fő, értékelők száma: 13.500 fő lesz, mely a civil közigazgatás, a honvédelmi és a rendvédelmi dolgozók állományából tevődik össze.

A rendszer alapvető célja, hogy a közszolgálati tisztviselők teljesítményének javítása révén a munkájuk végzéséhez szükséges kompetenciákat fejlessze, és ezzel hathatósan hozzájáruljon a szervezet célkitűzéseinek eléréséhez. A közszolgálati egyéni teljesítményértékelés évente két alkalommal elektronikus formában történik a közszolgálat egészénél kiépített, közös módszertani alapokon nyugvó rendszer segítségével. Dr. Csonka Ernő olyan évente ismétlődő, formális keretek között zajló vezetői tevékenységnek nevezte a felépített rendszert, amelynek során az értékelő vezető meghatározza a teljesítményértékelés kötelező, valamint ajánlott elemeit, valamint ezeket méri, illetve értékeli és erről az értékelt személy részére érdemi visszajelzést ad. Zárszavában elmondta, a kölcsönösségen alapuló teljesítményértékelés mindenkit segít abban, hogy munkáját elkötelezetten a legjobb tudása szerint tudja végezni.

A konferencián a résztvevők megismerhették a teljesítményértékelési folyamatot támogató szoftvert, annak jogszabályi környezetét valamint a teljesítményértékelés elméleti és módszertani hátterét is.

Forrás: hrportal.hu


Kategória: Kiemelt hírek


Mi a véleményed ?
Ha szeretnél egy avatart a hozzászólásodhoz, akkor kattints ide: Gravatar.